mandag 21. mai 2012

Deilig på tur!

 16 mai satte vi kursen mot sykkylven for 17 mai feiring med familien min. Etter en stopp i Molde for og hente min nye bunad bar det hjem til vakre Sykkylven med en 1000meterstopp på hver en kant. Topptur ski og sykler i bilen er alt klart for noen flotte dager. 17 mai ble en litt ny kulturellopplevelse. Hvem har ansvar for radonkartlegging i Norge?Etter is pølser og middag reiste vi til Ålesund for å se ålesundsynforniorkester, utrolig stilig og flott musikk å høre på. den 18 var det tid for topptur. Randerstopp ble målet med sine 1500m.o.h Vi ble overasket over hvor sykt langt vi måtte bære skiene opp til snøen, men når snøen først var underskiene så var alt fantastiks. Snøskred lå rundt oss på alle kanter når vi gikk opp (på tryggavstand) på omlag 1000m.o.h valgte jeg og Ida og stoppe. På grunn av sikt, dagsform og at konforsonen for skred var nådd. Men en flott nedkjøring ble det absolutt!

I går ble lang sykkeltur opp i Sunndalen opp til en liten seterbygd hvor de Auresammdrift holder til. Spendene og se hvordan tin blir lagt opp i 2012 for og drive setring i stor skala. Senere var jeg i en kajak for førstegang. Med litt blandede følelser men flott å være ute på fjorden for førstegang i år.



Vi har vært på besøk hos bestefar flere ganger disse dagene. En flott man det bare er å ta av seg hatten for. Brudd i ryggen tre ganger og hvert så syk så syk, men gang på gang har han kjempet seg tilbake med godt humør og alltid en liten skrøne! Utrolig inspirerende!

Nå går ferden videre til sjusjøen, lommedalen, hamar og elverum! 

1 kommentar:

  1. I 2009 kom departementene (Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet samt Miljødepartementet) ut med en "Strategi for å redusere radoneksponeringen i Norge" med gode intensjoner om å sette fokus på radonproblemet. En koordineringsgruppe med Statens strålevern i spissen har kommet med en "handlingsplan for implementering av regjeringens nasjonale radonstrategi" (2011-2014). Dette inkluderer kartlegging.

    SvarSlett